Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu.


Porečka policija je 16. veljače oko 00.50 sati u Istarskoj ulici u Svetom Lovreču zaustavila i kontrolirala osobni automobil bez istaknutih registracijskih oznaka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako automobilom, kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, upravlja 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.70 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega podnosi optužni prijedlog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rovinjska policija je pak istoga dana oko 17.30 sati u Balskoj ulici zaustavila i kontrolirala moped pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.77 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je kažnjen novčano sa 1.320 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja AM kategorijom u trajanju od tri mjeseca.

U konačnici, prometna policija je u subotu, 17. veljače oko 22.15 sati, tijekom kontrole prometa zaustavila 33-godišnju državljanku Srbije koja je upravljala osobnim automobilom, beogradskih registracijskih oznaka, kolnikom Ceste prekomorskih brigada u Puli, pod utjecajem alkohola od 1.65 promila. Vozačica je kod sebe posjedovala i dvije ručno motane cigarete sa sadržajem marihuane i duhana te je isključena iz prometa. Ženi je određena kazna od 1.903 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja smještena je u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstava. (iPress)