U središtu Pule, na Punti, upravo traje opsadno stanje. Policija, vatrogasci i hitna su na terenu. Policija je oko 21 sat uhitila jednog od sudionika neobične nesreće, na cesti su ga držala tri policajca dok je oko 21 sat upravo stizala Hitna pomoć. Navodno je riječ o vozaču koji je namjeravao pobjeći.

Kako su susjedi ispričali za iPress taj se vozač oko 20.20 sati automobilom zabio u drugo vozilo a, prema njihovim procjenama, pod utjecajem je opijata. Jedan automobil je odbačen na stablo.

U OKC-u PU istarske kažu da imaju dojavu o prometnoj nesreći u kojoj, prema dosadašnjim informacijama, nema ozlijeđenih.

Nakon očevida pulska prometna policija je izvijestila da je jučer oko 20.20 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Starih statuta u Puli.

Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljao automobilom, pulskih registracijskih oznaka, krećući se iza automobila, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao također 24-godišnjak. Obzirom nije držao potreban razmak, naletio je na stražnji dio automobila, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je propisno skretao na parkirališni prostor.

Prilikom postupanja policijskih službenika 24-godišnjak, koji je prouzročio prometnu nesreću, odbio je postupati po uputama za alkotestiranje, a kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Odbio je dati na uvid dokument kako bi mu se utvrdio identitet te se počeo udaljavati. Zbog sprječavanja otpora i bijega mladića, policijski službenici su njim uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, nakon čega je smješten u prostorije za zadržavanje.

Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv 24-godišnjaka pokreće prekršajni postupak. (iPress)