Policijski službenici su jučer oko 3.40 sati na raskrižju Nazorove i Mutilske ulice u Puli uočili automobil s probnim registracijskim oznakama, koji je prošao kroz crveno svijetlo na semaforu. Vozač se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika, već je bježao kroz pulske ulice sve do raskrižja Ulica Josipa Krmpotića i Mletačke, gdje se zaustavio.

Kontrolom je utvrđeno kako je 21-godišnjem vozaču isteklo važenje vozačke dozvole još 2019. godine. Također je utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem droge te da je vozilu isteklo važenje probnih tablica.

Po zaustavljanju vozila, 29-godišnji suvozač pokušao je pobjeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i utvrdili da kod sebe ima bodež, što je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana zabranjeno tako da je policija protiv njega pokrenula prekršajni postupak.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, protiv 21-godišnjeg vozača policija je podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od šest dana. (iPress)