Osmero maturanata zadržanih u pulskoj Općoj bolnici nakon što su sletjeli niz padinu traktorom dobro se oporavlja, doznaje se u bolnici, a policija je utvrdila da je maloljetni vozač iz neutvrđenog razloga na nizbrdici prešao na suprotnu stranu ceste, probio ogradu i sletio niz padinu.

"Osmero maturanata koji su zadržani u bolnici dobro se oporavljaju, samo je jedna osoba operativno zbrinuta dok su druge dvije, za koje se mislilo da će također biti potreban operativni zahvat još na promatranju pa je teoretski moguće da će proći samo s konzervativnim liječenjem", rekla je ravnateljica Irena Hrstić, dodavši da je zdravstveno stanje hospitaliziranih maturanata dobro.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 10.35 sati u Prtlogu, ozlijeđeno je 16 osoba, objavila je PU istarska.

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu nesreće te su utvrdili da se nesreća dogodila kada je maloljetnik, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao traktorom, pulske registracijske oznake, na koji je bila pridodana prikolica, također pulske registracijske oznake.

Dolaskom do oštrog zavoja i nizbrdice, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga traktorom prešao na suprotnu stranu ceste, a potom je izašao izvan kolnika i nastavio kretanje prema naprijed, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu. Pritom se prikolica odvojila od traktora i prevrnula, a 15 putnika ispalo je iz prikolice i zadobilo ozljede.

Osim putnika, ozljede je zadobio i maloljetnik koji je upravljao traktorom, a svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, nakon čega je 14 osoba medicinski zabrinuto u pulskoj bolnici, a dvije osobe prevezene su u riječku bolnicu. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, izvijestila je PU istarska. (iPress)