Prometna je policija 20. siječnja oko 18.10 sati u Santoriovoj ulici u Puli zaustavila i kontrolirala osobni automobil Mazda, riječke registracijske oznake, kojim je upravljao 39-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako vozač automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita te kako za vrijeme upravljanja vozilom ne koristi sigurnosni pojas, a testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu je izričito odbio Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama muškarcu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.770 eura.

Policijski službenici su 22. siječnja oko 14.50 sati zaustavili 40-godišnjeg švicarskog državljanina koji je upravljao automobilom Audi, švicarske registracijske oznake, kolnikom autoceste A9 brzinom od 205 km/h, umanjeno za sigurnosnu razliku od 10% na 184 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h. Time je počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdana novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana, izvijestila je PU istarska.

U dane vikenda, od 20. do 22. siječnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. (iPress)