Zagrebačka policija pritvorila je 27-godišnjakinju kod koje je pronašla 1,85 grama marihuane, 64 grama kokaina i 74,2 grama amfetamina, a osim u stanu i automobilu, osumnjičena je drogu skrivala i u bankovnom sefu gdje je pronađeno 87.400 eura za koje se sumnja da su od prodaje droge.

Kriminalističko istraživanje zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama je dovršeno, policija je osumnjičenu predala pritvorskom nadzorniku, a kaznenu je prijavu podnijela Općinskom državnom odvjetništvu.

Sumnja se da je žena nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane te ih skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba. Drogu je prevozila u osobnom automobilu Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka, a potom preprodavala, navodi se u subotu u priopćenju zagrebačke policije.

U srijedu oko 11,55 sati u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu policija je uočila osumnjičenu 27-godišnjakinju koja im je tijekom daljnjeg postupanja predala oko 0,55 grama marihuane pakirane u jedan paketić.

Istog su joj dana pretražili i auto te pronašli ukupno 5,2 grama kokaina pakiranog u devet plastičnih paketića i 5,8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić.

Potom su joj pretražili i stan u Novom Zagrebu i pronašli ukupno 1,3 grama marihuane, 0,8 grama kokaina pakiranog u vakuumirani plastični paketić, 68,4 grama amfetamina pakiranog u tri vakuumirana plastična paketa, kao i jedan uređaj za vakuumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakuumiranje.

Policijski službenici su potom u četvrtak, sumnjajući da to nisu sva mjesta gdje skriva drogu, pretražili bankovni sef te u njemu pronašli 58 grama kokaina koji je bio pakiran u četiri paketa, kao i iznos od 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge. (Hina)