Na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno su oslobođena trojica bivših članova uprave Novog lista - Albert Faggian, Gordan Knežević i Slaven Žmak koje je tužiteljstvo teretilo da su zlouporabama povjerenja u gospodarskom poslovanju Novi list oštetili za više od 800 tisuća kuna.

Potvrdila je to Žmakova braniteljica Marija Budimir kazavši da je sudsko vijeće presudilo kako nije dokazano da su trojica bivših čelnika Novoga lista počinili kazneno djelo, odnosno da su pokušali pomoći Zadarskom listu te da štete za Novi list nije bilo.

Rekla je da je bila riječ o višegodišnjem poslovnom odnosu, u kojemu je Novom listu bilo u interesu da Zadarski list nastavi poslovati te da od njega naplati svoja potraživanja.

Protiv trojice članova uprave Novog lista – bivšeg većinskog vlasnika i člana uprave Alberta Faggiana, bivšeg predsjednika uprave Gordana Kneževića i bivšeg člana uprave Slavena Žmaka je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci još 2015. podignulo optužnicu koja ih tereti da su Novi list oštetili za više od 800 tisuća kuna.

Prema optužnici, u ožujku 2013. je aneksom ugovora o poslovnoj suradnji između Novog lista i Zadarskog lista smanjena dotadašnja cijena usluga te je tijekom poslovnog odnosa od ožujka 2013. do travnja 2014. Novi list ostvario manji prihod, čime je oštećen za više od 800 tisuća kuna.

U optužnici se tvrdilo da je na temelju toga aneksa ugovora do travnja 2014. za Zadarski list pribavljena imovinska korist veća od 800 tisuća kuna, za koliko je oštećen Novi list. (Hina)