U petak, 12. kolovoza, na istarskim prometnicama teže su ozlijeđena tri vozača motocikla koji su sami skrivili prometne nesreće.

Oko 13.10 sati 25-godišnjak je upravljao motociklom Suzuki, pulske registracijske oznake, kolnikom D-500, krećući se od tunela Učka prema Vozilićima. Dolaskom do zavoja, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je motociklom skrenuo u desno i udario u zemljani pojas, nakon čega je pao na tlo. Zbog zadobivenih ozljeda, vozač je prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Druga nesreća dogodila se oko 17.50 sati na lokalnoj cesti iz smjera Šušnjevice prema Vozilićima, a uzrok je bila neprilagođena brzina. Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak upravljao motociklom Kawasaki, pulske registracijske oznake te je dolaskom do naselja Kožljak izgubio kontrolu nad motociklom i sletio van kolnika. Zbog težih tjelesnih ozljeda zadržan je na liječenju riječkoj bolnici.

Treća nesreća dogodila se oko 21 sat na području Pule u Nazorovoj ulici, kada je 46-godišnjak upravljao motociklom Honda, pulske registracijske oznake, s isteklom prometnom dozvolom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Marsovo polje, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i pao na kolnik. Prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Policija će protiv trojica vozača motocikla pokrenuti prekršajne postupke zbog toga jer su počinili prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (iPress)