Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim ruskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa.

Nakon što je policija zaprimila dojavu da je 7. kolovoza oko 3.50 sati provaljeno u trgovinu u sklopu trgovačkog centra u Ulici Rimske centurijacije u Puli (Pula City Mall), policijski službenici su za svega deset minuta pronašli počinitelja.

U Ulici braće Čeh pronašli su 45-godišnjeg ruskog državljanina koji je u automobilu Suzuki, zagrebačke registracijske oznake, imao otuđene predmete.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni kamenjem i cijevima razbio stakla na trgovini te je ušao u trgovinu i iz nje otuđio više pametnih satova, automobilskih navigacijskih uređaja, prijenosna računala, tablete i drugu računalnu opremu, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija će pronađene predmete vratiti pravnoj osobi, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)