Tijekom turističke problematika džepnih krađa je nešto izraženija pa policija upozorava građane i turiste da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom krađe…

Policijski službenici tragaju za počiniteljima koji su na području Rovinja i Poreča iskoristili nepažnju turista i otuđili im novčanike ili torbe.

Nepoznati počinitelj je 20. lipnja u poslijepodnevnim satima na turističkom brodu u Rovinju otuđio ruksak 30-godišnjoj državljanki Velike Britanije. U ruksaku se nalazio njen novčanik s bankovnom karticom i novcem te osobne stvari, a materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Sljedećeg dana, 21. lipnja, također u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj otuđio je 62-godišnjem njemačkom državljaninu kod crkve u Rovinju novčanik iz torbice, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Na porečkom području nepoznati je počinitelj u Parku Olge Ban 18. lipnja u večernjim satima 36-godišnjoj njemačkoj državljanki otuđio novčanik iz torbe koja joj se nalazila na leđima te ju je time oštetio za više stotina kuna.

Policijski službenici istražuju navedene događaje te poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja. (iPress)