Tijekom proteklog vikenda, od 17. do 19. lipnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 27 prometnih nesreća, od kojih deset s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 454 vozača i vozila, a iz prometa je isključeno 20 vozača i pet vozila. Policijski službenici utvrdili su 257 prekršaja, od kojih:

nepropisna brzina – 48 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 64 prekršaja
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 43 prekršaja
ostali prekršaji – 84 prekršaja.

Kao što je i najavljeno, 17. lipnja je od 15 do 19 sati na području Policijske uprave istarske provedena prometna akcija ''Kontrola poštivanja prometnih propisa od strane vozača u odnosu na pješake i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka''. Tijekom provođenja prometne akcije utvrđeno je ukupno 59 prekršaja, od kojih 11 prekršaja vozača spram pješaka i šest prekršaja pješaka.

Od događaja koji se izdvajaju je slučaj vozača koji je upravljao s 3.5 promila te slučaj 40-godišnje njemačke državljanke koja je 17. lipnja u 15.50 sati na Istarskom ipsilonu upravljala automobilom Audi, kod odmorišta Mirna, brzinom od 184 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzina, vozačici je određena kazna u iznosu od 7.500 kuna i izrečena joj je zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana. (iPress)