Policija je jučer oko 9 sati zaprimila dojavu o požaru kuće u mjestu Antonci. U požaru nitko nije ozlijeđen, ali je 70-godišnjoj talijanskoj državljanki nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Požar su ugasili vatrogasci iz Umaga i Oprtlja oko 20,40 sati. Policijski službenici će danas u suradnji s inspektorom zaštite od požara obaviti očevid.

Također, noćas oko 2 sata policija je zaprimila dojavu o požaru drvarnice i garaže u Ulici Borik u Puli. U požaru nitko nije ozlijeđen, ali je dvojici muškaraca u dobi od 65 i 79 godina nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Požar su ugasili pulski vatrogasci oko 3,30 sati. 

Nakon očevida utvrđeni uzroci požara na području Grožnjana i Pule

Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid te su utvrdili da je uzrok požara kuće, koji je izbio 29. siječnja u kući u Antoncima, kvar na električnom kablu grijalice. Požar je zahvatio obližnji ormar te se vatra proširila na krov i druge prostorije u kući.
 
Također, obavljen je i očevid požar drvarnice koji je izbio 30. siječnja oko 2 sata u Ulici Borik u Puli te je utvrđeno da je požar izbio prilikom loženja peći te se vatra proširila na prostor drvarnice i zahvatila garažu. U požarima su vlasnicima nastale zasad neutvrđene materijalne štete. (ZJ/Foto: JVP Umag)