Pulska je policija zaprimila prijavu 83-godišnjakinje da je prevarena za više desetaka tisuća kuna. Žena je prijavila da ju je 22. studenoga oko 10 sati na telefon nazvao muškarac koji se predstavio kao policijski službenik te je zatražio od nje da radi svoje zaštite podigne sav novac iz banke. Nakon što je žena 23. studenoga podigla sav novac koji je imala u banci, predala ga je nepoznatom muškarcu istog dana u Medulinu.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem, a Policijska uprava istarska ponovno poziva građane na oprez, pogotovo one starije dobi koji su i najčešće žrtve kaznenih djela prijevara.

Starije osobe često su žrtve zbog svoje poodmakle dobi, nepažnje ili neupućenosti. Također su spremnije na suradnju, a često žive same u kućanstvu pa nisu u prilici istog trenutka zatražiti tuđu pomoć. Počinitelji to koriste te na razne načine, lažnim prikazivanjem činjenica, navode osobe da nešto učine na svoju štetu. Između ostalog, predstavljaju se i kao službene osobe pa je tako bilo slučajeva da se počinitelji predstavljaju kao djelatnici banaka, zdravstveni djelatnici ili kao što je riječ u ovom slučaju – kao policijski službenici, izvijestili su iz PU istarske. (iPress)