Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja. Muškarca se sumnjiči da je 12. veljače oko 8.30 sati, u stanu u Kašićevoj ulici u Puli, uputio ozbiljne prijetnje policijskim službenicima koji su poduzimali radnje u cilju pronalaska osoba koje se dovode u vezu s tučnjavom na raskrižju Marulićeve i Kranjčevićeve ulice u Puli.

Osim što je vikao i prijetio policijskim službenicima, muškarac ih je pokušao napasti te je pružao otpor, radi čega je priveden u policijsku postaju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 13. veljače u jutarnjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je PU istarska. 

Podsjetimo, na raskrižju Marulićeve i Kranjčevićeve ulice u Puli, 10. veljače došlo je do sukoba nekoliko osoba te je jedna osoba zbog zadobivenih ozljeda prevezena u bolnicu. Očevici su rekli kako je riječ o skupini Roma koji su pretukli 69-godišnjaka nakon verbalnog sukoba s njegovom bolesnom suprugom. 

- Najprije dvojica, a zatim još četvorica počela su me tući bejzbolskim palicama i nekim željeznim šipkama samo zato što sam branio svoju ženu od njihova napada. Moja žena je cijeli moj svijet i jako se volimo i poštujemo. Kad sam čuo da su je dvojica huligana napala nasred ulice, odmah sam izašao iz stana kako bih obranio njezinu čast. Sa mnom je izašao i naš 17-godišnji sin koji je priskočio upomoć. Sve se odvijalo kao u akcijskom filmu i samo želim da se ti huligani udalje s ulice i da nikad više nikog ne napadnu, a posebno ne starije ljude – ispričao je napadnuti Puljanin Tihomir Antić (69), hrvatski branitelj za 24sata.

Tangra Burić (58) u srijedu je išla po lijekove i kad je prošla pokraj njih, oni su počeli psovati i govoriti joj svakakve gadosti, na što im je odgovorila da ih može biti sram. – Prošla sam ih u jednom trenutku i oni su počeli psovati i govoriti mi svakakve gadosti koje je teško i reći. Same grozote. Rekla sam im da ih može biti sram što meni, starijoj ženi svašta govore. Na to su dodali: “Ko te j...e!” Jedan od njih krenuo je prema meni kao da će me udariti, ali ga je drugi zaustavio i prošla sam bez udaraca. Branila sam se kišobranom koji sam imala i nekako pobjegla prema kući. Uspjela sam ući u kuću i sva sam se tresla dok sam suprugu pričala što se dogodilo. Ne znam kako sam uspjela uopće prijeći stepenice do stana, ne sjećam se od šoka. Moj muž je odmah, sa sinom, izašao na ulicu – ispričala je supruga za 24sata. (iPress)