Tijekom proteklog vikenda, od 20. do 22. studenoga, na području PU istarske evidentirane su tri prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecaj alkohola evidentirani su u dvije prometne nesreće.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola uhićene su četiri osobe te su smještene u posebne prostorije do otrježnjenja, dok je jedna osoba uhićena zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u nedjelju, 22. studenoga oko 20.15 sati, na kolniku Ulice Vidikovac u Puli, gdje je 33-godišnjak upravljao s automobilom Seat, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.89 promila. Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog na iznos od 10 tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća izmjerena brzina evidentirana je u subotu, 21. studenoga oko 15.30 sati, na Istarskom ipsilonu, gdje je 52-godišnji talijanski državljanin upravljao s automobilom Audi, slovenske registarske oznake brzinom od 193 km/h, na dijelu gdje je brzina ograničena na 110 km/h. Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog na iznos od pet tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.

(iPress)