Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 23.30 sati na području Lupoglava, jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.86 promila upravljao automobilom VW Golf, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste D44 Buzet-Lupoglav u smjeru čvora Lupoglav. U blagom lijevom zavoju, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario u dva prometna znaka, a potom u dvije betonske ograde. Od siline udarca automobil je odbačen u zrak, nakon čega se prevrnuo. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u riječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Protiv vozača se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.

Za vrijeme trajanja očevida prometne nesreće, državna cesta D44 na čvoru Lupoglav bila je zatvorena za sav promet od 00.15 do 2.35 sati te se promet odvijao obilazno kroz Lupoglav.

(iPress)