Vozač teretnog automobila teško ozlijedio biciklistu i pobjegao bez da mu je pružio pomoć. Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila 5. kolovoza oko 9,10 sati u Vinkuranu. Nesreća se dogodila kada je 44-godišnjak upravljao teretnim automobilom Iveco, čakovečke registarske oznake na kojemu je prevozio automobil Daewoo Tico bez da ga je osigurao i pričvrstio tako da ne ugrožava sigurnost cestovnog prometa. Vozač je u jednom trenutku započeo obilaziti bicikl te je automobil koji nije bio adekvatno osiguran udario u tijelo bicikliste 51-godišnjeg slovenskog državljanina. Od siline udarca biciklist je pao na kolnik i teško se ozlijedio zbog čega je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Nakon prometne nesreće 44-godišnji vozač teretnog automobila udaljio se s mjesta nesreće bez da je pružio pomoć osobi teško ozlijeđenoj u prometnoj nesreći i sačekao dolazak policije.

Protiv njega zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog, a nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava zbog kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i ne pružanja pomoći.

(iPress)