Županijsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju, jednog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom i jednog kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Okrivljenika se tereti da je 2. kolovoza 2019. u nakani da iz niskih pobuda liši života 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu, također hrvatsku državljanku, te njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjeg hrvatskog državljanina bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini, a što je 40-godišnjak izričito odbio. Tereti ga se i da je 3. kolovoza 2019. govorio 51-godišnjakinji da će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga.

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je 4. kolovoza 2019., držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u koji je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev (kalibra 7,65 mm), a takvo oružje spada u kategoriju koju građani ne smiju držati.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli produljio istražni zatvor protiv 60-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, izvijestili su iz Odvjetništva.

Podsjetimo, policija je prethodno objavila kako je muškarac s umaškog područja te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnja, poticanje na ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 (iPress)