U ponedjeljak, 13. svibnja 2024. godine nastavljaju se radovi na Partizanskom putu u sklopu izgradnje plinske mreže prirodnog plina Grada Pule za dio naselja Veli Vrh i Galižana. Zbog izgradnje građevine infrastrukturne namjene, energetskog sustava cjevovodnog transporta nafte i plina  do 23. svibnja ove godine bit će zabranjen promet u oba smjera.

Privremenom regulacijom prometa predviđa se zabrana prometa za sva vozila za dionicu Partizanskog puta od križanja s Creskom ulicom do križanja s Tivolskim putem i Brunjakovom ulicom u dužini od 250 metara na kojoj se izvode radovi.

Za vrijeme izvođenja radova ogranak Zahtiline ulice, Tivolski put i Belasova ulica, koje se spajaju na Partizanski put, osim za stanare, bit će zatvorene za promet i obilježene prometnim znakovima kao slijepe ulice.

Radovi izgradnje plinske mreže i izvođenja priključka objekata na plinsku mrežu izvodit će se zauzimanjem oba prometna traka radi iskopa i pozicioniranja građevinske mehanizacije. Stanari će svoja vozila po obavijesti od strane investitora ili izvođača radova morati parkirati izvan područja izvođenja radova, za što će biti obaviješteni od strane investitora ili izvođača radova, te o trajanju radova.

Autobusna linija koja prometuje Partizanskim putem odvijat će se državnom cestom D75, obilaskom iz smjera Galižane skretanjem autobusa kod Istarskih cesta d.o.o. u smjeru državne ceste.

Od ponedjeljka 13. svibnja nakon 9:00 sati zbog zatvaranja dijela ulice Partizanski put za sav promet, autobusi Pulaprometa, koji voze na linijama 4 (Veli Vrh-Valkane-Veli Vrh) i 4a (Veli Vrh-Valkane-Gradsko groblje-Veli Vrh) neće prometovati ulicom Partizanski put, već će koristiti Vodnjansku cestu i Tršćansku ulicu. Autobusna stajališta u Ulici Partizanski put neće biti u funkciji. Zamjenska autobusna stajališta bit će na Vodnjanskoj cesti. Ovakav režim prometovanja trajat će do okončanja radova na prometnici.

Iz smjera Galižane teretna vozila i kamioni preusmjeravat će se na obilazak skretanjem kod prodavaonice „Intel Cars Pula“ u smjeru industrijske zone Šijana. Vozači osobnih vozila iz smjera Galižane za smjer centra grada Pule preusmjeravat će se na obilazak preko ulice Monte Lesso, a vozači osobnih vozila iz smjera Pule usmjeravat će se na obilazak preko Creske ulice u smjeru državne ceste, Zahtiline i Brunjakove ulice u smjeru Vodnjana i Galižane, odnosno naselja Veli Vrh – Monte Lessso i Borik. (iPress)