U povodu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana grada Pule, 3. i 4. svibnja 2024. godine Grad Pula omogućio je besplatno parkiranje tijekom cijelog dana na svim parkirališnim lokacijama i u svim parkirališnim zonama (osim u holders only).

„Pred nama su najsvečaniji dani u godini te smo se odlučili omogućiti besplatan parking svim našim građankama i građanima. Čeka nas nekoliko lijepih i ispunjenih dana u našem gradu i vjerujem da će svatko za sebe pronaći zanimljiv sadržaj i odazvati se“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić i pozvao Puležanke i Puležane da se pridruže programima od 1. svibnja pa sve do Dana Europe, 9. svibnja.

Podsjetimo u petak, 3. svibnja 2024. godine s početkom u 11,00 sati u Kazališnoj dvorani Pietro Ciscutti Istarskog narodnog Kazališta – Gradskog kazališta Pula održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule povodom proslave Dana grada Pule na kojoj će se zaslužnim građankama i građanima dodijeliti nagrade i priznanja.

Nakon toga u Galeriji Vincent iz Kastva predviđeno je svečano otvorenje dokumentarističke izložbe kompozitora A. Smareglije „Istarska svadba“, a u 19,00 sati u Gradskoj galeriji Pula bit će otvorena izložba iz ciklusa Antuna Motike.

U subotu 4. svibnja predviđeno je svečano otvorenje obnovljene Kazališne dvorane Pietro Ciscutti uz premijernu izvedbu opere Nozze Istriane. (iPress)