Glavni urednik Dubrovačkog vjesnika i jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Antun Masle umro je u nedjelju nakon duge bolesti u 66. godini.

Masle je rođen 1956. u Baru, a nakon prvih novinarskih iskustava u dubrovačkom omladinskom listu Laus, zaposlio se u Dubrovačkom vjesniku kao sportski novinar.

U Slobodnu Dalmaciju prelazi 1988., najprije kao sportski novinar, a potom i ratni reporter s dubrovačkog ratišta, gdje je 1991. i 1992. godine napravio niz reportaža u vremenu najtežeg ratnog stanja.

U političkom tjedniku Globus od 1994. bavi se reportažama s velikih kriznih žarišta u regiji i svijetu, od Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Kosova do sukoba u Albaniji i reportaža o ruskim vojnicima zarobljenim u Čečeniji.

Nakon terorističkog napada na nebodere Svjetskog trgovačkog centra 'Blizanaca' u New Yorku, kao prvi hrvatski novinar izvještava s tzv. 'Ground Zero', a potom prati američku intervenciju u Afganistanu, odakle kao ratni izvjestitelj šalje reportaže za Globus, Jutarnji list i izdanja EPH. Više puta je izvještavao i iz Izraela i Palestine.

U Hrvatskoj radi na istraživanju korupcijskih slučajeva, a radio je i intervjue s poznatim svjetskim političarima i poslovnim ljudima.

Urednikom informativnog programa Nove TV postaje 2006., a od 2012. godine vraća se u Dubrovački vjesnik, gdje je od 2017. postao glavni urednik. Iste godine dobip je godišnju novinarsku nagradu Slobodne Dalmacije „Miljenko Smoje“. (Hina)