Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac.

Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je u nedjelju oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca.

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Uz četiri kanadera, požar je gasilo i 80 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s toga područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka.(Hina)