Od ponedjeljka, 17. siječnja nastava će se u većini škola i dalje održavati u učionicama, online će je pratiti učenici 23 škole u osam županija, a mješoviti model primjenjivat će se u dvije škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja od petka, od 23 škole u kojima će se u drugom tjednu drugog polugodišta nastava odvijati online, odnosno po C modelu, 15 je osnovnih i osam srednjih škola.

Pet ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - OŠ fra Karlo Balić u Šestanovcu, OŠ Studenci, OŠ S. S. Kranjčevića u Lovreću, OŠ Ante Anđelinovića u Sućurju i Srednja tehnička prometna škola u Splitu.

Na području Vukovarsko-srijemske županije po modelu C nastava će se provoditi u OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin.

U dvjema školama te županije - OŠ M. Lovraka u Županji i Tehničkoj školi u Vinkovcima, nastava će se provoditi po mješovitom, odnosno B modelu.

Nastavu će na daljinu pratiti i učenici četiriju škola Dubrovačko-neretvanske županije - osnovnih škola Cavtat, Janjina i Mljet te Medicinske škole.

U Zadarskoj županiji online nastava i dalje će se provoditi u Tehničkoj školi, Strukovnoj školi Vice Vlatkovića i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Od idućega tjedna C model primjenjuje se u dvije škole Sisačko-moslavačke županije - OŠ Dvor i Ekonomske škole Sisak.

U Istarskoj županiji na online nastavu prelaze OŠ Milana Šorga u Oprtlju i SŠ Mate Balote u Poreču, a u Talijanskoj srednjoj školi Leonardo da Vinci u Bujama i dalje se primjenjuje mješoviti model nastave.

Po jednu školu na online nastavi imaju Primorsko-goranska županija (Srednja škola Vladimir Nazor u Čabru) i Grad Zagreb (OŠ Ivanja Reka za učenike od 5. do 8. razreda do srijede, 19. siječnja). (Hina)