Hladno jutro u dijelu Hrvatske već je spustilo temperaturu ispod 0. Tako se i Pazin probudio na -3 stupnja dok se temperatura uz obalu Istre kretala od 2 do 6 stupnjeva.

Još danas će u većini krajeva biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla te niski oblaci koji se osobito u Gorskom kotaru i Lici mogu i dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, u postupnom slabljenju, a u noći na četvrtak zapuhat će jugo. Najviša temperatura zraka između 2 i 7, duž obale i na otocima od 11 do 16 °C.

Od četvrtka kiša

Sutra će biti promjenjivo i pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega i kišovito. Lokalno obilna kiša, osobito u Dalmaciji gdje su moguće nevere. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, a duljih sunčanih razdoblja bit će uglavnom na istoku. Vjetar slab, u Podunavlju umjeren jugoistočni, na moru umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu prijepodne i umjerena bura. Najniža temperatura od -3 do 1, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 0 do 5, a na obali i otocima između 6 i 11 °C. Najviša dnevna od 3 do 7, na Jadranu i uz njega od 12 do 16 °C, donosi DHMZ.

Prema prognostičkim kartama danima nas čeka obilna kiša, padat će sve do utorka kada stiže nova bura uz dodatni pad temperature. (iPress)