Načelnik Stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u petak da raste broj hospitaliziranih od koronavirusa u pulskoj bolnici, što ugrožava njezinu redovitu djelatnost, te je pozvao građane da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera.

"Situacija je ozbiljna, iz dana u dan raste broj hospitaliziranih u pulskoj bolnici. Pozivamo građane da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera kako bismo sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba, ugrožava redovnu djelatnost pulske bolnice", rekao je Kozlevac.

U Istri je u protekla 24 sata na potvrđena 81 novozaražena osoba, a u pulskoj bolnici umrla je 87-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

Navodeći kako je tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 306 uzoraka briseva na covid-19, iz Županijskog stožera civilne zaštite javljaju kako od jučer oporavilo se 129 osoba.

U mjerama samoizolacije je 560 osoba dok je u pulskoj Općoj bolnici 75 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 61 osoba, a u respiracijskom centru 14 osoba.

 (H/iPress)