Tri novozaražene osobe koronavirusom potvrđene su u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, i pozvao građane na cijepljenje bez zakazanog termina. 

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 158 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene tri novozaražene osobe s našeg područja. U međuvremenu od jučer oporavilo se 17 osoba", naveli su iz istarskog Stožera civilne zaštite.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1450 osoba dok je u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju 26 osoba, od kojih je jedna u respiracijskom centru.

Županijski Stožer civilne zaštite poziva sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti, da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.

Cijepljenju bez zakazanog termina može se pristupiti od ponedjeljka u Buzetu, Pazinu, Labinu, Motovunu, Poreču, Puli, Marčani, Rovinju i Umagu uz napomenu kako se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i karticu zdravstvenog osiguranja. (iPress)