Infekcija koronavirusom potvrđena je kod novih 15 osoba u Istarskoj županiji, a u protekla 24 sata povećao se broj hospitaliziranih u pulskoj bolnici gdje ih je trenutno 26, četiri više nego jučer, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite. 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije testirao je 304 uzoraka briseva te potvrdio zarazu kod 15 novih osoba, a oporavilo ih se 24.

Trenutno je u Istri 111 covid pozitivnih osoba.

Pod mjerama samoizolacije je 1.515 osoba, a od toga se 70 posto odnosi na učenike, dok se na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice liječi 26 osoba, od kojih je jedna u respiracijskom centru. 

"Epidemiološko stanje u Istri je stabilno, ovih dana ne očekujemo porast novooboljelih. Međutim, zbog pojave virusa pojedine škole u nemogućnosti organiziranja nastave bit će prisiljene organizirati nastavu na daljinu. Odluku o tome donose isključivo ravnatelji škola uz suglasnost svog osnivača te uz pozitivno mišljenje epidemiologija", izjavio je Hini načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Talijanska srednja škola za neke razrede uvela nastavu na daljinu

Napomenuo je da u ovom slučaju Stožer ne donosi nikakvu odluku, pa je slijedom toga Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" u Puli za neke razrede uvela nastavu na daljinu.  

"Od danas do 5. listopada donijeli smo odluku da učenici prvih, drugih i trećih razreda naše škole prate nastavu po modelu C, odnosno na daljinu zbog specifične epidemiološke situacije, dok maturanti ostaju po modelu A i nastavu pohađaju u školi", rekla je ravnateljica talijanske srednje škole Debora Radolović.

Neslužbeno se doznaje da se virus probio u šest razreda te je trenutno zaraženo sedam učenika i dva profesora. (iPress/H)