Novih šesnaest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata dok i dalje raste broj osoba u samoizolaciji pa je ih je trenutno 1702 u tim mjerama, čak 335 više nego jučer, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite. 

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, u protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 301 uzorak briseva na covid-19, potvrđeno je 16 novozaraženih osoba s istarskog područja dok se oporavilo jedanaest osoba. 

U mjerama samoizolacije nalazi se 1702 osobe, u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 22 osobe, od kojih je jedna u respiracijskom centru. 

"Nemamo posebnog žarišta u Istri jer je brojka zaraženih ravnomjerna na području cijelog poluotoka, a s obzirom na koncentraciju stanovnika, područje Pule ima veći broj slučajeva zaraze od ostatka Istre. Veliki broj novozaraženih odnosi se na školsku djecu koja su u zatvorenom prostoru, međusobno se druže i time se širi virus" - izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je kako sada ponovno cijeli razredi idu u samoizolaciju nakon što se kod nekog učenika potvrdi zaraza koronavirusom.

Stoga je još jednom apelirao na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu, nego da se jave svojim liječnicima. (iPress)