Novih sedamnaest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istarskoj županiji u protekla 24 sata pa je istarski Stožer civilne zaštite ponovno pozvao sve građane da od ponedjeljka pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.   

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 445 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 17 novozaraženih osoba s našeg područja. Od jučer oporavilo se šest osoba", naveli su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U mjerama samoizolacije trenutno se nalazi 406 osoba, dok su u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju 24 osobe. U Istri je trenutno 88 osoba pozitivno na covid-19.

Stoga je Stožer civilne zaštite Istarske županije još jednom pozvao građane koji se nisu cijepili da dođu na cijepljenje bez zakazanog termina. Cijepljenju bez zakazanog termina mogu pristupiti od ponedjeljka 13. rujna do nedjelje 19. rujna u Buzetu, Pazinu, Labinu, Poreču, Puli, Vižinadi, Kašteliru, Medulinu, Rovinju i Umagu uz napomenu da se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene, a na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu i karticu zdravstvenog osiguranja. 

Na ovom linku pogledajte termine. (iPress)