Zbog povećane gustoće prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta.

Usporeno u koloni vozi se na:

autocesti A1 pred naplatom Lučko kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko 2km, a pred Demerjem oko 5km;

autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila u pokretu duga je oko 1+800km;

na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila u pokretu duga je oko 7km.

Zbog veće gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na:
autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo II, i između čvorova Otočac i Gornja Ploča u oba smjera, a čvorova Gornja Ploča i Zadar II u smjeru Dubrovnika;
autocesti A7 između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera;
autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba; duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta;
u trajektnim lukama i pristaništima; na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji; na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Republike Hrvatske.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I.i II.skupina vozila). Zbog olujnih udara vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak državnom cestom D3. Ograničenje brzine je 60 km/h. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

Jak vjetar povremeno i mjestimice usporava promet i na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići.

Mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika ima u središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru, a mogući su i odroni zemlje i kamenja, izvijestio je HAK. (iPress)