Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 134 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni. Izliječeno je 9 osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1661 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 84 osobe, a od toga se 5 osoba nalazi u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1952. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

U Istri je do sada cijepljeno 48.733 osoba, što čini 28,1 % odrasle populacije. Od toga, s obje doze cijepljeno je 12.834 osoba.

U srijedu najvjerojatnije odluka o povratku učenika u škole

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u izjavi za Hinu najavio je za srijedu mogućnost donošenja odluke o povratku učenika od petog do osmog razreda u školu kao i učenika srednjih škola.

"S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju s tendencijom pada broja novozaraženih, u srijedu ćemo vjerojatno donijeti odluku o otpuštanju mjera u školstvu. Pratimo situaciju i vjerujem da će to biti moguće jer brojke novozaraženih stagniraju, čak štoviše u laganom su padu. Vjerujem da će taj broj iz dana u dan padati s obzirom na povoljne vremenske prilike, ali neovisno o tome i dalje upozoravamo na pridržavanje svih epidemioloških mjera", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

(H/iPress)