SDP Pule danas je održao press konferenciju ispred Muzila zatraživši da se zaustave tajni, megalomanski planovi te da se o namjeni i razvoju tog područja odlučuje zajedno s građanima na savjetodavnom referendumu.

Osim o Muzilu, Sanja Radolović, predsjednica SDP Pule i saborska zastupnica i Igor Belas, potpredsjednik SDP Pule i gradski vijećnik, govorili su i o problemima mjesnog odbora Stoja.

- Mjesni odbor Stoja, iako po broju stanovnika nije najbrojniji, površinski zauzima veliki prostor. Muzil čini jedan ogroman dio ovog mjesnog odbora i same Pule - to je čak 1/5 grada i važan je za sve stanovnike. 

Desetljećima stanovnici Pule nisu kročili nogom na područje Muzila, ali uporno se forsiraju planovi o nekakvoj izgradnji pa se priča o golf terenima, hotelima i što sve ne. Smatramo žalosnim da se takav prostor želi brzinski prenamijeniti bez kvalitetnog promišljanja. Najavljujem kako ću kao saborska zastupnica zatražiti od Vlade RH tj. od nadležnog Ministarstva, da konačno omogući slobodan ulaz na Muzil – rekla je Sanja Radolović.

- Već godinama govorimo kako nije normalno da se megalomanski planovi o razvoju takvog jednog prostora drže u tajnosti te da se sve određuje bez savjetodavnog referenduma sa stanovnicima Pule, rekla je Radolović. SDP Pule i  ima stav da referenduma o Muzilu mora biti te ćemo ga svakako kroz Gradsko vijeće Pule inicirati – istaknula je Radolović.

Kupalište Stoja i dalje propada

- Nedaleko odavde je i kupalište Stoja, već desetljećima raspravlja se o njegovoj obnovi i stavljanju u funkciju. Na žalost znamo da od toga nema ništa jer osim nužnog sigurnosnog održavanja ostatak kupališta propada naočigled svih građana te je lako shvatiti i zaključiti da su planirane koncesije na kupalištima Stoja i Valkane najobičniji promašaji – rekla je Radolović.

- Trebam istaknuti i infrastrukturne probleme stanovnika Stoje, primjerice Revelanteove ulice koja prilikom svakih jačih oborina ima problema s odvodnjom. Uređenje u kompletnoj dužini Revelanteove i ulice Fižela nikada se niti ne spominje u u gradskim planovima iako je javna rasvjeta skoro pa nikakva. Čovjek često pomisli kako to uopće nije dio Pule, istaknula je Radolović.

Igor Belas je dodao kako je moguće dodati i niz drugih stvari koje su problematične u Puli i na Stoji, te da je to pravi pokazatelj kako je vrijeme da gradonačelnik Miletić sa svojom ekipom napusti vladajuće pozicije jer očito je kako stvari već duže vrijeme ne idu u dobrom smjeru.

- Ne želim ulaziti u razloge zašto smo došli do ove katastrofe koju imamo u Puli, je li to zamor materijala, zasićenje upravljanjem gradom ili što god to bilo, mi svi kao stanovnici Pule ne možemo i ne smijemo biti taoci tih uzroka – rekao je Belas te ilustrirao to jednim primjerom.

- U blizini ski lifta napravljeno je nekakvo improvizirano parkiralište pa smo  poslali pisano pitanje gradskoj upravi da saznamo tko je i na temelju čega odobrio i financirao takvo poludivlje improvizirano parkiralište koje je više blatna livada. U roku, sada već 3 mjeseca, odgovor na takvo jednostavno pitanje nismo dobili što pokazuje odnos vladajućeg IDS-a i aktualne gradske uprave prema izabranim vijećnicima SDP-a, a samim time i prema stanovnicima Pule – zaključio je svoje obraćanje Igor Belas, izvijestili su iz SDP-a. (iPress)