Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 76 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 61 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 8 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (7), Zagreb (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 7 osoba.

U međuvremenu, od nedjelje je izliječeno 86 osoba, a trenutno je u Istri 628 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, od toga 38 osoba hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici dok su dvije osobe na respiratoru u riječkom KBC-u.

Kako se doznaje, među hospitaliziranima u pulskoj bolnici je i bivša jugoslavenska košarkaška legenda 72. godišnji Nikola Plećaš.

Istarski Stožer ni danas, kao ni jučer, nije izvijestio o broju testiranih građana što su važne informacije i pokazatelji da li se virus širi u populaciji ili ne.

Unatoč interesu javnosti i praksi svih drugih stožera koji objavljuju i informacije koliko je zaraženih po pojedinim općinama i gradovima, istarski stožer ne želi dati te podatke na uvid javnosti. To su obrazložili navodno lošim iskustvima.

Ogorčeni građani obraćaju im se i preko viber zajednice Grad Pula COVID-19, pitajući se do kada će Stožer ignorirati zahtjeve građana, napominjući da ne traže podatke o oboljelima već samo broj.

 

(H/iPress)