Novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri u protekla 24 sata, od toga se kod 21 osobe radi o epidemiološki uvezenim slučajevima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.  

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 322 uzoraka briseva na Covid-19 kojom prilikom je potvrđeno 29 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 21 osobe radi se o epidemiološki uvezenim slučajevima i to iz Rijeke i Slovenije po šest, iz Zagreba pet, iz Bosne i Hercegovine tri te jedna osoba iz Slavonije", rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je kako se za četiri osobe radi o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, dok je za četiri slučaja u tijeku epidemiološka obrada.

Kozlevac je ponovio kako je pružanje zdravstvenih usluga u svim ustanovama Istarske županije kontinuirano i bez promjena.

U međuvremenu, od jučer su izliječene četiri osobe, u Istri je trenutno 171 aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba dok je u mjerama samoizolacije 549 osoba. 

"Građani Istre su vrlo odgovorni i do sad nismo imali niti jednu kriznu situaciju. Uvjeren sam da ćemo ostati odgovorni. Mi nemamo problema s virusom unutar županije, nego s uvozom virusa, tu imamo prostora za ponašati se odgovornije", poručio je Kozlevac.

(iPress)