U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 819 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam je osoba umrlo, te je broj aktivnih slučajeva ukupno 5164, priopćio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 819 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5164, ističe se u priopćenju Stožera.

Među njima je 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru njih 32-oje.

Preminulo je osam osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25.580 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 363 preminulo. Ukupno su se oporavile 20.053 osobe, od toga 491 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 21.148 osoba.

Do danas je ukupno testirano 397.000 osoba, od toga 4948 u posljednja 24 sata.

U Zagrebu 286 novih slučajeva zaraze koronavirusom, zatvoren Odjel za porodništvo u KBC-u Sestre milosrdnice

U protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je 286 novih slučajeva zaraze covidom-19, te je za 830 osoba izrečena mjera samoizolacije, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Kako se ističe u priopćenju, u protekla 24 sata u NZJZ dr. Andrija Štampar provedeno je 1285 testiranja. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 286 novooboljelih osoba, te je za 830 osoba izrečena mjera samoizolacije.

62 su novooboljele osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, 121 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba, kod devet je osoba moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a jedna je osoba stigla iz BiH. Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, a kod jedne je moguća izloženost tijekom vjerskog događanja. Obrada za 90 osoba je još u tijeku.

Od navedenih osoba, šest je djelatnika zdravstvenih ustanova. Nije bilo zaraženih korisnika niti djelatnika domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i pet nastavnika osnovnih škola te devet učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 280 učenika i tri nastavnika osnovnih te za 280 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Zbog epidemiološke situacije i velikog broja učenika u samoizolaciji, preporučen je prelazak na C model nastave u jednoj osnovnoj školi.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze 24 osobe. Aktivnih je slučajeva trenutno u Gradu Zagrebu ukupno 1336, a 6410 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Kako je izvijestio N1, zbog prodora bolesti koronavirusa privremeno je zatvoren Odjel za porodništvo u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje su zaražene dvije trudnice koje imaju simptome, a kod pet rodilja bris je pozitivan i zasad su bez simptoma. Liječnici i zdravstveno osoblje koje je s njima bilo u kontaktu negativno je. (Hina)