Brojke novozaraženih nakon više dana rastu i u Istarskoj županiji, a u protekla 24 sata potvrđeno je trinaest pozitivih na koronavirus, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 202 uzoraka briseva na COVID-19, od toga 52 za administrativne potrebe, te je potvrđeno trinaest pozitivnih osoba s područja županije", kazao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Ističe da je kod pet osoba riječ o bliskom obiteljskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, u pet slučajeva riječ je o uvezenim slučajevima iz Italije, Zagreba i Rijeke dok je za tri zaražene osobe u tijeku epidemiološka obrada.

Neslužbeno se doznaje kako se u pet slučajeva obiteljskog kontakta radi o obitelji iz Pule gdje su zaraženi supružnici, dvoje djece i sestra, dok se ostali slučajevi odnose na osobe iz Rovinja, Buzeta, Pazina, Valbandona i dvije iz Poreča.

Tijekom jučerašnjeg dana izliječene su dvije osobe, trenutno je u Istri 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od toga su tri osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 178 osoba.

Načelnik Kozlevac je Hini potvrdio da je pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić koji je od petka u samoizolaciji jer je bio u kontaktu s jednim zaraženim novinarom - ipak negativan na testiranju. No, unatoč tomu u iduća dva tjedna Miletić će biti u samoizolaciji.

(H/iPress)