Tijekom protekla 24 sata utvrđeno samo dvoje novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u petak ujutro županijski Stožer civilne zaštite.  

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 128 uzoraka briseva na COVID-19, od toga 43 za administrativne potrebe, od kojih su dva pozitivna. Kod jedne osobe riječ je o epidemiološki uvezenom slučaju te dolasku iz Zagreba dok je za drugu osobu u tijeku epidemiološka obrada", naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

Neslužbeno se doznaje kako su obje novozaražene osobe iz Pule.  

Od jučer je izliječena jedna osoba, a trenutno je u Istri aktivnih 21 COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 161 osoba.  

Po riječima načelnika Kozlevca, tijekom dana očekuje se odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koji bi trebao odobriti, odnosno potvrditi jučerašnji prijedlog istarskog županijskog Stožera CZ o ugostiteljstvu i okupljanjima za vrijeme koronakrize,  po kojem gosti u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije, za razliku od ostalih dijelova Hrvatske, nisu obvezni nositi  zaštitne maske.

"Vjerujem da tu neće biti problema imajući u vidu dugotrajno stabilno razdoblje i mali broj novozaraženih osoba u Istri te činjenicu da su građani disciplinirano i odgovorni te se pridržavaju svih mjera i preporuka Stožera", poručio je Dino Kozlevac. 

(iPress)