Nakon nekoliko dana u kojima nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom, u Istri je u protekla 24 sata potvrđeno pet novih slučajeva zaraze, izvijestio je u srijedu istarski Stožer Civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 245 uzoraka briseva na covid-19, od toga 109 za administrativne potrebe te je potvrđeno pet novozaraženih osoba s područja županije", izvijestio je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

Dodao je kako se kod četiri osobe radi o uvezenom slučaju odnosno bliskom kontaktu s poznatom pozitivnom osobom ili boravkom na području Republike Italije, Bosne i Hercegovine i Grada Zagreba.

Za jednu osobu je u tijeku epidemiološka obrada. U međuvremenu je izliječena jedna osoba, trenutno je u Istri 13 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije je 179 osoba.

"Situacija u našem okruženju nije najbolja i bilo je pitanje dana kada ćemo u Istri ponovno zabilježiti novi slučaj zaraze koronavirusom. Apeliramo na građane da budu odgovorni, da ne putuju izvan Istarske županije ukoliko to nije prijeko potrebno i da prate odluke nacionalnog Stožera čiji sadržaj vrijedi i za Istru. No. već sutra nakon koordinacije s istarskim gradonačelnicima i mi ćemo objaviti nove informacije odnosno mjere" - poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

(iPress)