U protekla 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 934. Među njima je 91 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3325 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 114 preminulo, a 2277 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4539 osoba.

Do danas je ukupno testirano 88 235 osoba, od toga 1375 u posljednja 24 sata. Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12:45 i moguće je da se kasnije pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera.

Korona u bolnici u Požegi

Željko Glavić, ravnatelj Opće bolnice u Požegi, gostovao je u emisiji HTV-a Studio 4 i rekao kako je ukupno 15 djelatnika bolnice pozitivno na koronavirus.

"Nama je 25. lipnja jedna pacijentica koja nije znala da je pozitivna, bila je na nekoliko pregleda i time se zarazilo nekoliko naših djelatnika. Ukupno 15 djelatnika bolnice je pozitivno na koronavirus nakon svih testiranja i postupaka koji su provedeni. To je 6 liječnika, 7 medicinskih sestara, 2 spremačice. Ukupno s ovim pozitivnima 45 osoba u samoizolaciji. Lokalizirano je na tri odjela. Neurologija, plućni odjel i odjel za hitnu medicinu", rekao je Glavić, dodavši da su Neurologija i plućni odjel stavljeni u Covid odjel, a da su svi djelatnici testirani i stavljeni u samoizolaciju.

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata detektirano je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Kutini je održana konferencija za novinare, jer se tamo pojavilo novo žarište zaraze koronavirusom, zbog održane privatne zabave. Tamo je 13 slučajeva zaraze, izvijestila je naša reporterka Ivana Kopčić.

"Pogoršanje je krenulo od jednog događaja, proslave diplome i proširilo se po gradu. Naši epidemiolozi su poduzeli sve potrebne aktivnosti da uđu u kontakt svim kontaktima, da detektiraju sve zaražene, da stave ljude koji su eventualna prijetnja u samoizolaciju", kazali su na pressici.

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije tri su osobe pozitivne na COVID-19, u Splitu 6, U Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj županiji u posljednja 24 sata po 5 novih...

(iPress)