Novi jaki potres jutros je oko 9 sati i 20 minuta zatresao Albaniju. Jačina mu je iznosila 4,3 stupnja po Richteru. Epicentar je bio 25 kilometara sjeverozapadno od Tirane. Još nema informacija o mogućim žrtvama.

Potres se osjetio i na jugu Hrvatske.

Ranije je novi, prilično snažan potres probudio brojne građane oko 5.20 sati i izazvao uznemirenost. Potres se osjetio u ponedjeljak rano ujutro na području Hercegovine, ali i Dalmacije s epicentrom jugoistočno od Mostara, izvijestio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Uređaji Odjela za seizmologiju Federalnog zavoda zabilježili su potres magnitude 3,9 stupnjeva po Richteru 12 kilometara južno od Nevesinja u 05:23 sati. Po Mercallijevoj ljestvici ovaj je potres svrstan u petu kategoriju s oznakom prilično snažnog potresa.

Nema izvješća o štetama, ali je potres izazvao uznemirenost građana. Osim u Hercegovini, osjetio se i u dijelu Dalmacije te Dubrovnika.

Tlo na području Hercegovine nastavlja se, nakon više jačih potresa posljednjih dana, tresti gotovo svakodnevno. Tijekom jučerašnjeg dana zabilježen je još jedan potres od 3,9 stupnjeva Richtera, te nekoliko manjih podrhtavanja tla.

Niz potresa na području Hercegovine uslijedilo je nakon fatalnog potresa u Albaniji, a najsnažniji je zabilježen 26. studenog magnitude 5,2 stupnja po Richteru te je izazvao manje štete na starijim stambenim objektima. (H)