Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović, Kastav bio je organizator i domaćin online Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste "Una Corda". Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 6 kategorija, ukupno 54 natjecatelja i 5 klavirskih dua iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Učenici su poslali snimke svojih nastupa u periodu od 1. do 15. svibnja 2022. godine, a rezultati su objavljeni 22. svibnja.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Suzana Ursić, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović. Ponosni smo da je već drugu godinu zaredom naša učiteljica savjetnica Suzana Ursić članica ocjenjivačkog suda na ovom važnom natjecanju.

Umjetničku školu Poreč predstavila su dva učenika:

  • učenica 2. razreda klavira Mika Gubić, u klasi profesorice Ivane Katunar osvojila je zlatno priznanje i 5. mjesto.
  • učenik 4. razreda Vito Ćosić, u klasi profesorice Ivane Katunar osvojio je zlatno priznanje i 1. mjesto.

Izvrsnim i nadahnutim nastupom Mika i Vito dobili su pohvale ocjenjivačkog suda te su na ovaj način motivirani da se i dalje trude i napreduju. Učenici Mika i Vito  izuzetno su marljivi i višestruko nagrađivani. Tijekom ove školske godine su sudjelovali na više glazbenih natjecanja i više puta nastupili na školskim koncertima.