Ovog vikenda održala se Hrvatska judo liga za kadete i mlađe kadete na kojem je nastupio i judo klub Istarski borac Pula u sastavu Anton Skoko do 50 kg, u kategoriji do 55 kg Istarski borac nije imao predstavnika, iako je po propozicijama dopušteno da svaki klub može uzeti jedno pojačanje, klub je odlučio nastupiti samo sa svojim članovima.

Zatim u sljedećoj kategoriji do 60 kg nastupao je Noel Popović, do 66 kg nastupili su Nikola Milovanović i Edvard Radolović, do 73 kg Juraj Teković, do 81 kg David Sokolović i Fran Radolović te u kategoriji +81 kg Dino Odobašić.

U prvom kolu Istarski borac se borio protiv judo kluba Dubrovnik 1966 i u tom meču pobjede za Istarski borac donose Skoko, Milovanović, Teković i Sokolović, dok Popović i Odobašić gube svoje borbe te ostvaruju pobjedu rezultatom 4:2.

U drugom kolu Istarski borac nastupa protiv judo kluba Lika iz Zagreba, a pobjede u svojim mečevima ostvaruju Skoko, Teković, Radolović Fran i Odobašić, dok iznenađujuće svoju borbu gube Edvard Radolović i Noel Popović te rezultatom 4:3 Istarski borac prolazi u finale.

U finalu se odvijala prava mala drama u meču protiv judo kluba Kaštela iz Kaštela. Naime, u kategoriji do 50 kg Skoko tijesno gubi od Kneza na wazari ili jedan bod što će se na kraju pokazati ključno u zbrajanju bodova. U sljedećoj kategoriji oba kluba nemaju predstavnike, dok u kategoriji do 60 kg Popović ostvaruje pobjedu jer judo klub Kaštela nema svog prestavnika.

U četvrtoj kategoriji Milovanović dobiva Žunića na ippon, petu borbu Teković pobjeđuje Brnadu na ippon, a u kategoriji do 81 kg Sokolović gubi na ippon od Rozge, dok Odobašić u kategoriji +81 kg gubi od Zorotovića također na ippon. Istarski borac je tu u prednosti jer iako u pobjedama ispada 3:3, u tehničkim bodovima je konačni rezultat 8:6 s obzirom da su Puljani sve svoje pobjede ostvarili ipponom, a judo klub Kaštela ima dvije pobjede ipponom i jednu pobjedu na wazari.

Iz dramatične završnice mladi judaši Istarskog borca odnose pobjedu i titulu prvaka Hrvatske judo lige za kadete i mlađe kadete i veoma je bitno naglasiti važnost ostvarenog rezultata jer donosi potvrdu dobrog rada u pulskom klubu te potvrdu da za budućnost Istarskog borca nema bojazni.

Ovim putem zahvaljujemo svim trenerima na uloženom trudu i njihovom stručnom radu, zatim roditeljima i svima koji pridonose da ovaj sportski kolektiv ostvaruje ovako velike i važne rezlutate u svim svojim uzrastima.