Uz nastup 65 država i 1536 prijava u Jesolu (IT) je od 15. do 24. listopada 2021. godine održano WAKO Svjetsko kickboxing prvenstvo za seniore. Boje Hrvatske branilo je 53 reprezentativca i u svjetskoj seniorskoj konkurenciji u ringu i tatami disciplinama ostvarili su ogroman uspjeh s osvojenih 8 zlata, 5 srebra i 10 bronci. Veliki je to pokazatelj kvalitete rada hrvatskih trenera i zašto je Hrvatska u vrhu ovog sporta koji čeka svoju premijeru na Olimpijskim igrama. Na tatamiju i ringu hrvatska ekspedicija je dominirala.

Elizabeta Crnković, član pulskog KBK Planet Sporta, borac trenera Edija Viškovića, osvojila je laskavu titulu viceprvaka svijeta u disciplini light contact, u težinskoj kategoriji do 70kg. U četvrtfinalu s rezultatom 3:0 pobjeđuje španjolsku predstavnicu Exposito Oval Penelope, dok u polufinalu prolazi Klacansa Zuzanu, slovačku seniorsku predstavnicu. U finalu se bori protiv slovenske reprezentativke Terdin Urse, i u neizvjesnom meču nakon tri runde dvoboj završava 2:1 u korist slovenske predstavnice, i tako završava natjecanje sa srebrom i titulom viceprvaka svijeta. Veliki je to uspjeh za svakog sportaša, iza kojeg stoji dugogodišnji naporni rad i predanost, iako korak do zlata ostaje ponos pulskog kluba i trenera Viškovića.

Iako ima tek 22 godine, Crnković posjeduje već medalju sa svjetskog juniorskog prvenstva, također je juniorska europska prvakinja, višestruka državna, pregršt medalja svjetskih, europskih kupova, europskih sveučilišnih igara i još mnogo značajnih postignuća tijekom svoje sportske angažiranosti. (Planet Sport)