Američki predsjednik Donald Trump objavio je noću na petak da je testiran pozitivan na covid-19, a također i njegova supruga Melanija te da ide u karantenu.

"Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na covid-19", napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile.

"Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO", dodao je.

Hope Hicks, savjetnica predsjednika Donalda Trumpa, pozitivna je na koronavirus, potvrdio je predsjednik, dodajući da je i on testiran i da ide u karantenu.

Hicks redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu i u srijedu na skup u Minnesoti.

"Testirana je pozitivno", rekao je Trump u intervjuu za Fox News, prenosi Reuters. "Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započet ćemo postupak karantene", napisao je kasnije u petak na svom Twitteru.

Trump je rekao da su on i prva dama Melania Trump ponovno testirani i da će rezultate znati naknadno. "Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna", rekao je za Fox News.

Predsjednik, koji se redovito testira, posljednjih je tjedana imao gust raspored putovanja diljem SAD-a, održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. studenoga skupove s tisućama ljudi, unatoč upozorenjima zdravstvenih radnika.

Trump je naišao na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No, on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, redovito nema masku i često ocrnjava ljude koji ih nose.

(Hina)