Hrvatski prvak PPD Zagreb očekivano je slavio u trećem kolu Paket24 Premijer lige. Poreč je u Zagrebu bio domaćin, a po isteku 60 minuta Zagreb je slavio 32:19 (18:9).

Rukometaši poreča nešto su slabije ušli u utakmicu i prvi pogodak postigli tek u 11. minuti kada Matija Rađaković zabija s linije sedam metara. U tih 11 minuta PPD Zagreb postigao je sedam uzastopnih pogodaka, a u 21. minuti dosegao dvoznamenkastu prednost. Poreč se je pokušavao smanjiti zaostatak do odlaska na odmor, s dva uzastopna gola smanjio na minus osam, no Luka Lovre Klarica vraća na 18:9.

U drugom dijelu Poreč je igrao puno bolje, konkretnije u napadu i obrani, a dobro izdanje iz prvog dijela susreta nastavio je David Vladić na vratima. No njegove obrane nisu se očitovale u rezultatu jer je Poreč radio greške i upisivao izgubljene lopte u statistiku zbog čega je Zagreb održavao svoju prednost. Konačnih 32:19 postavio je Karpo Sirotić minutu prije kraja susreta.

Najefikasniji kod Poreča bio je Petar Krupić sa šest pogodaka, četiri je dodao bivši Zagrebaš Filip Perić, a na vratima je David Vladić sakupio 11 obrana iz 30 pokušaja. PPD Zagreb predvodio je Davor Ćavar koji je zabio 11 golova, a Mislav Turčić imao je devet obrana.

U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Sesveta, a susret je na rasporedu u nedjelju, 2. listopada, u 17 sati.

"Zaslužena pobjeda Zagreba. Nismo dobro reagirali u prvom poluvremenu, drugo je bilo bolje. Sretno Zagrebu dalje u sezoni, a na nama je da se okrenemo sljedećim utakmicama i da još jače treniramo", rekao je nakon utakmice trener Ilija Lovrinović.

Najbolji strijelac susreta Petar Krupić nadodao je: "Loše smo ušli u utakmicu, a to protiv ovakve momčadi ne prolazi nekažnjeno. Drugi dio prvog poluvremena je bio puno bolji i spustili smo prednost Zagreba. Ostatak utakmice je rotacija bila glavni fokus i na kraju rezultat je očekivan."