Poreč je rukometnu sezonu 2022./23. otvorio pobjedom nad Moslavinom rezultatom 34:26 (14:14). Nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, Poreč je u drugom dijelu pojačao tempo i vrlo brzo napravio dovoljnu prednost za miran ostatak utakmice.

Otvaranje utakmice možda nije prošlo po željama trenera Lovrinovića, a nakon sedam minuta igre u egalu, Moslavina je povezala dva gola i postavila 6:4. Taj zaostatak Poreč je lovio sve do 20. minute kada golovima Tomislava Bošnjaka i Antonija Ljubića poravnava na 10:10. Bila je tu pokoja obrana, ali i greške s obje strane pa se i na odmor otišlo pri 14:14.

U drugi dio susreta Poreč ulazi mnogo bolje i sigurnije. Već u prvim minutama golovima Petra Krupića i Filipa Perića, Poreč je imao +2 (16:14), a nakon samo sedam minuta na semaforu je stajalo 21:16 za Poreč. I tu je Moslavina stala. Koliko god su gosti iz Kutine pokušavali sustići domaćina, Poreč koncentriranom igrom nije dopuštao. U posljednjih pet minuta utakmice golom iz kontre Matija Car zabija za 31:24 da bi konačan rezultat bio 34:26. Obrana je kroz drugo poluvrijeme čvrsto izgledala te se s pozitivnim rezultatom na otvaranju sezone okrećemo sljedećem kolu i gostovanju kod Osijeka.

Najefikasniji u redovima Poreča bio je Matija Rađaković s osam pogodaka, sedam je upisao Arman Ikanović, a njih šest Petar Krupić. Na vratima je Bruno Ćopić sakupio osam obrana, a David Vladić dvije. Kod Moslavine se istaknuo Marko Mihaljević s devet golova, a Marin Sorić obranio je pet lopti.

''Vidjelo se da je prva utakmica i da su dečki bili u grču prvo poluvrijeme i obrana nam nije funckionirala. Čim smo drugo poluvrijeme malo pojačali obranu  odvojili smo se i priveli utakmicu kraj. Čestitam Moslavini na dobroj utakmici tako i svojim dečkima na zaslužena dva boda'', rekao je nakon susreta trener Ilija Lovrinović.

Iskoristili smo pripreme da se prilagodimo jedni drugima i da naučimo igrati jedni s drugima. Imamo odličnu rotaciju koja je danas bila dobro iskorištena. Moslavina je sjajno krenula u utakmicu i tjerala nas je da se prvo poluvrijeme tražimo u obrani. Nakon kratke pauze izašli smo i pokazali što smo uvježbavali ove pripreme. Fokus prebacujemo na Osijek uz mjesto za napredak'', bile su riječi Petra Krupića.


Paket24 Premijer liga, Liga B, 1. kolo: RK Poreč – RK Moslavina 34:26 (14:14)

Poreč: Ćopić osam obrana (8+0), Vladić 2 obrane (2+0); Muranović, Krajcar, Car 2, Petrov, Boka 1, Vladić, Krupić 6, Malinarich, Perić 3, Rađaković 8, Ikanović 7, Vinković, Bajan, Bošnjak 5,Ljubić 2

Moslavina: Gorčan, Sorić 5 obrana (5+0); Počekal, Vidoš 1, Pačarek, Malec 3, Horvat 2, Lukes 1, Daničić 3, Aramić 2, Turčić 2, Mihaljević 9, Negran, Šušnja 3

U drugom kolu koje je na rasporedu u subotu, 17. rujna,  gostujemo kod Osijeka.