Prvog dana Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču nastupilo je četvero hrvatskih predstavnika, a jedinu pobjedu upisala je Dora Letonia u kategoriji do 44 kilograma.

Navijanje, uzbuđenje i puno odličnog juda obilježili su prvi dan Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču. Tribine dvorane Intersport bile su ispunjene gledateljima i natjecateljima koji nastupaju narednih dana. Podrška za “svoje” i pljesak za lijepe poteze cijeli dan su dominirali Europskim prvenstvom.

Na samom otvaranju natjecanja nastupila je prva hrvatska predstavnica, Dora Letonia (do 44 kg), koja je brzo otresla početnu tremu i ipponom slavila protiv Bugarke Šopove. U drugom nastupu je išla na Španjolku Beorlegui Oses, borba je otišla u “golden score”, a presudile su nijanse i Španjolka wazarijem odlazi u četvrtfinale.

Preostala tri hrvatska predstavnika nisu uspjeli izaći pobjednički s tatamija nakon prvog nastupa. Laura Barišić (do 48 kg) je izgubila od Ukrajinke Vodianne, dok su u muškoj konkurenciji nastupili dva borca u kategoriji do 60 kg. Mađar Major je slavio protiv Frana Sedmaka, dok je Petar Mijić izgubio od Talijana Sampina.

U petak 24. lipnja na rasporedu su kategorije do 52 kg, do 57 kg, do 63 kg, do 66 kg i do 73 kg. Svečano otvorenje natjecanja je u 16 sati, kada će program upotpuniti i demonstracija juda članova judo kluba osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice.

Od hrvatskih judašica nastupaju Sejla Škaljić (do 52 kg), koja se na početku bori protiv Marozaite (LTU), a u istoj kategoriji Maria Skomeršić očekuje Martens (BEL). U kategoriji do 57 kilograma nastupaju Jana Cvjetko, protiv Vozniuk (UKR), te Ena Ninčević, koja se bori sa Hensen (NED).

U muškoj konkurenciji, do 66 kg, Luka Katić se bori sa Janeiro (POR), a Nikola Milovanović ide na Jovsa (LTU). Svebor Vasić (do 73 kg) očekuje borbu sa Baztan Merchan (ESP), a Paolo Krajcar se bori sa Mazzolom (ITA).

Ulaznice se mogu nabaviti na sustavu za ulaznice Entrio.hr. (iPress)