U sjajnom susretu koji je odigran u srijedu navečer, Kadeti Stoje su u drugoj uzvratnoj finalnoj utakmici Regionalne lige pobijedili svoje vršnjake iz KK Kvarner 2010 rezultatom 102:65 te tako postali pobjednici Regije Zapad što im je omogućilo sudjelovanje u 1. Hrvatskoj jedinstvenoj kadetskoj ligi koja započinje u siječnju 2022. godine.

U prvoj finalnoj utakmici koja je odigrana u Rijeci košarkaši Stoje su ostvarili pobjedu 92:73 i u pozitivnom ozračju pripremali su se za uzvrat u Puli.

Utakmica u Puli je bila sve samo ne lagana. Naime, u prvom susretu Riječani su bili oslabljeni za ne igranje njihovog najboljeg igrača, reprezentativca Viga Barta. U uzvratu na Stoji obje ekipe su bile kompletne i očekivao se težak dvoboj kako za jednu tako i za drugu ekipu. Utakmica je krenula agresivno sa čvrstim obranama i kvalitetnom napadačkom igrom. Košarkaši Stoje su nametnuli svoj ritam od samoga početka bez obzira na koš prednost koju su donijeli iz Rijeke. Konstantno su radili pritisak po cijelom terenu i diktirali tempo te nakon prve četvrtine ostvarili minimalnu prednost 30:26. U drugoj četvrtini domaći košarkaši pojačavaju ritam i odlaze na odmor sa sada već velikih 15 koševa razlike. U trećoj četvrtini ekipa sa Stoje igra sjajnu obranu te zatvara pristup svom reketu, a brzom tranzicijom povećava prednost pa stoga rezultat na kraju treće četvrtine glasi velikih 74:48. Posljednju četvrtinu košarkaši Stoje rutinirano su priveli kraju i pobijedili konačnim rezultatom 102:65.

Treba napomenuti da su čak petorica igrača sa Stoje imala dvoznamenkasti broj postignutih koševa i da su se svi igrači upisali u strijelce. U ekipi Stoje nije bilo slabog pojedinca i slabe pozicije na terenu, a timski duh koji krasi igru kluba sa Stoje bio je presudan. Svi su odigrali maksimalno odgovorno, koncentrirano i angažirano upravo onako kako je od njih zahtijevao trener Dario Vidović. Fizički i psihički su nadigrali Riječane u svim segmentima igre te još jednom ukazali da su sjajna generacija pulske i istarske košarke.

U 2022. godini očekuju ih susreti sa najboljim ekipama Hrvatske kao što su Cibona, Cedevita, Zadar, Split, Šibenik i mnogi drugi, što će ovoj generaciji biti veliko iskustvo u njihovoj daljnjoj karijeri.

KK Stoja : KK Kvarner 2010 102:65 (30:26) (19:8) (25:14) (28:17)

KK Stoja: Ivančić 15, Mardešić 24, Cetina (cap.) 11(1), Tanović 2, Banko 8 (2), Mlatac 14, Cukerić 8 (1), Sošić 10, Lenđel 2, Lunko 4, Babin 2, Čatić 2

Trener: Dario Vidović

KK Kvarner 2010: Lisac 14, Badurina 2, Košmerl 7, Grgurić, Stevanović 7(1), Bart(cap.) 26(1), Kukonja, Rožić, Lovrinov 8, Laušin, Delpin 1

Trener: Musić B.

Pomoćni trener: Kukić I.