U Španjolskoj, u gradu La Nucia, održano je europsko prvenstvo za juniore i seniore u ITF Taekwon-Dou na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske. Reprezentaciju je predvodio predsjednik Hrvatskog ITF Taekwon-do saveza master Slavko Jereb.

Natjecanje je održano od 24. do 28. studenog, a ukupno 700 sudionika se u ta četiri dana borilo za medalje. Bio je to skup najboljih boraca u Europi!

Brončanu medalju za Hrvatsku osvojio je Andrea Ček, mladić koji je stasao te i dalje vrijedno trenira u Taekwon-do klubu BAK u Puli pod budnim okom trenera Ivana Jereba. Medalju je osvojio u skupini juniori-sparing preko 75kg. To je iznimno zahtjevna kategorija jer su to mladi borci do 18 godina, svi tjelesno vrlo sposobni i motivirani.

Andrea je imao četiri borbe. Prve tri je izvanredno odradio s obzirom na izvrsnu pripremu i njegovu sportsku inteligenciju kojom je rješavao ključne situacije u borbi. Borio se s natjecateljima iz Nizozemske, Irske, Poljske i u polufinalu s natjecateljem iz Ukrajine.

Cijeli Savez kao i trener Ivan Jereb ponosni su na Andreu i njegov nastup u Španjolskoj.

Nastavno na uspjehe i rad Saveza, Hrvatski Taekwon-do savez dobio je i organizaciju europskog prvenstva u ITF Taekwon-dou za 2022. godinu koje će se održati od 26. travnja do 2. svibnja u Poreču.

Pozivamo sve prijatelje sporta, posebice trenere borilačkih sportova u Puli, da nam se u srijedu 1. prosinca u 18 sati pridruže na domjenku u prostorijama kluba BAK (Zadarska 8) na kojem ćemo se podsjetiti na ovo jedinstveno iskustvo.