Rukometaši Poreča u sklopu šestog kola Paket24 Premijer lige remizirali su s Rudarom (Ruda, Samobor). Igrači Ilije Lovrinovića s teškog gostovanja te bez nekoliko igrača kući se vraćaju s bodom te se sada okreću sljedećem vikendu kada u Poreč stiže susjedski Umag.

Krenulo je s obranama vratara s obje strane. Prvi pogodak stigao je u četvrtoj minuti, a samo dvije minute kasnije Rudar je to povećao na 2:0. Poreč je do prvog gola stigao u devetoj minuti preko Tomislava Bošnjaka.

Nakon nove obrane Erika Krbavčića, Poreč je preokrenuo i u 13. minuti postavio 3:2, a potom i 4:2 što je natjeralo domaćina na time-out. Vratio je u egal Matej Štajnkler, ali cijelo prvo poluvrijeme imali smo mali broj golova te obrane vratara. Rudar od te 19. minute više nije zabio, dok su Antonio Ljubić i Luka Vučić postavili 6:4. 

Domaćin je u drugi dio ušao puno bolje i stvorio seriju 3-0 za preokret na 7:6 u 33. minuti. Rudar je stizao do brzih pogodaka, dok su se Porečani mučili u napadu. Potpuni povratak izjednačenoj igri vidjeli smo u 46. minuti kada Ljubić zabija za 11:11 Borbeno i zanimljivo bilo je do samog kraja u Rudama.

Pri 16:15 Rudar je imao priliku za novih +2, ali David Vladić upisuje dvije uzastopne obrane, ali napad ne iskorištava to za poravnanje. Napet je bilo sve do samog kraja. U posljednju minutu Poreč je ušao s minusom od jednog gola, Matija Rađaković spretnoj zabija za 17:17 što je na kraju bio i konačan rezultat.

Najefikasniji kod Poreča bio je Luka Vučić s četiri gola, Erik Krbavčić upisao je osam obrana (35%), a David Vladić tri bitne na kraju susreta.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 6 kolo: RK Rudar - RK Poreč 17:17 (4:6)

Rudar: Otmančić, Žitković 9 obrana (8+1); Skenderović, Runtas 4, Jurić, Štajnkler M. 2, Škiljan, Gaća 6, Suban, Štajnkler T., Kuhar, Javor, Trčak 1, Vrpoljac 2, Kušić, Starčević 2
Isključenja: 10 minuta (Runtas, Štajnkler M., Gaća 2 min., Vrpoljac 4 min.)
Sedmerci: 2/6

Poreč: Krbavčić 8 obrana (6+2), Vladić 3 obrane (2+1); Thoss 2, Krajcar 3, Vučić 4, Petrov, Boka, Malinarich, Rađaković 2, Čipraka, Plovanić, Moslavac, Bošnjak 3, Ljubić 3
Isključenja: 10 minuta (Krajcar, Vučić, Petrov, Bošnjak, Ljubić 2 min.)